Turisticka organizacija Vlasenice
EnglishSrpski

8.jpg
Opština Vlasenica

Zabrana saobraćaja u centru Vlasenice
02. 07. 2015.
 Od juče (01.07.) je u Vlasenici na snazi zabrana saobraćaja u centru grada od 19 do 23 časova.

Zabrana se odnosi na dijelove  ulica  Svetosavska (od kafića "Nirvana"  do kafića "Barbarosa") i Sv. ap. Petra i Pavla (od crkve ka centru grada).
 
Ovaj režim će biti aktuelan u periodu 01.07.- 31.08.2015. godine.
 
Dani maline - Bratunac 2015.
29. 06. 2015.
U petak i subotu (26. i 27.06.) u Bratuncu je održana tradicionalna manifestacija
Dani maline - IX međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma.
Odlično organizovana manifestacija sa veoma bogatim sadržajima, posebno u oblasti poljoprivredne proizvodnje, okupila je veliki broj izlagača i posjetilaca.

Turistička organizacija opštine Vlasenica je uzela učešće na ovom sajmu i na svome izložbenom prostoru predstavila turističku ponudu Vlasenice, sa akcentom na manifestacije koje se u okviru "Petrovdanskih dana" u toku jula održavaju u našem gradu.
Na  sajmu su učestvovale i članice  Udruženja žena  "Podrinje" iz Vlasenice.
 
Konkurs za najbolju turističku fotografiju
17. 06. 2015.
U okviru aktivnosti koje sprovodi povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma a u skladu sa ovogodišnjom kampanjom Svjetske turističke organizacije ("Milioni turista, milioni mogućnosti"), Turistička organizacija Republike Srpske raspisuje
 
 
Detaljne informacije se nalaze na sajtu Turističke organizacije Republike Srpske (link iznad).
 
Vlasenički folkloristi osvojili drugo mjesto na Festivalu u Zvorniku
10. 06. 2015.
Folklorna sekcija Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Vlasenice učestvovala je na 18. Festivalu dječijeg folklora Republike Srpske, održanom u Zvorniku 06. juna 2015. godine.
Na Festivalu je učestvovalo oko 30 društava – KUD-ova i ansambala iz osnovnih škola, iz raznih dijelova Republike Srpske.
Organizatori ove kulturne manifestacije su SPKD „Prosvjeta“  iz Zvornika i Opština Zvornik, a svoj doprinos dale su i Osnovne škole iz Čelopeka i Zvornika.
Učenici vlaseničke Osnovne škole, koji su nastupali pod pokroviteljstvom SPKD „Prosvjeta“ iz Vlasenice, imali su odličan performans, što im je donijelo drugu nagradu u konkurenciji osnovnih škola.
U okviru ovog Festivala raspisan je i konkurs za likovno i literarno stvaralaštvo, gdje su naši osnovci takođe bili uspješni. U likovnom stvaralaštvu nekoliko učenika je osvojilo nagrade, dok je u literarnom nagrađen učenik Miloš Samardžić.
Naši osnovci su pokazali da su vrlo talentovani, predani, ali i da na najljepši mogući način čuvaju srpsku tradiciju od zaborava.
 
Izvor: www.opstina-vlasenica.org
 
"Cikoćanski višeboj", nedjelja, 07.06.
05. 06. 2015.
U organizaciji MZ Cikote i omladine Cikota  (uz podršku TO Vlasenica), u nedjelju (07.06.2015.) se održava tradicionalni "Cikoćanski višeboj".
 
Na sportskim terenima kod škole u Cikotskoj rijeci biće organizovana takmičenja u nekoliko disciplina: vuča konopca, kamena s' ramena, skok u dalj, skok u vis, šah, šutiranje trojki, mali fudbal.Po prvi put ove godine biće održan i kros na stazi dužine 2000 metara.
Osim  sa prostora opštine Vlasenica, manfestaciji će prisustvovati i veliki broj  učesnika i gostiju iz svih susjednih opština.
 
Za sve prisutne je obezbijeđena degustacija lovačkog gulaša.
 
Prijava za takmičenje je moguća do 10,00 časova u nedjelju a program počinje u 11,00.
 
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 82 - 86 of 491