Turisticka organizacija Vlasenice
EnglishSrpski

2.jpg
Opština Vlasenica

Vlasenički folkloristi osvojili drugo mjesto na Festivalu u Zvorniku
10. 06. 2015.
Folklorna sekcija Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Vlasenice učestvovala je na 18. Festivalu dječijeg folklora Republike Srpske, održanom u Zvorniku 06. juna 2015. godine.
Na Festivalu je učestvovalo oko 30 društava – KUD-ova i ansambala iz osnovnih škola, iz raznih dijelova Republike Srpske.
Organizatori ove kulturne manifestacije su SPKD „Prosvjeta“  iz Zvornika i Opština Zvornik, a svoj doprinos dale su i Osnovne škole iz Čelopeka i Zvornika.
Učenici vlaseničke Osnovne škole, koji su nastupali pod pokroviteljstvom SPKD „Prosvjeta“ iz Vlasenice, imali su odličan performans, što im je donijelo drugu nagradu u konkurenciji osnovnih škola.
U okviru ovog Festivala raspisan je i konkurs za likovno i literarno stvaralaštvo, gdje su naši osnovci takođe bili uspješni. U likovnom stvaralaštvu nekoliko učenika je osvojilo nagrade, dok je u literarnom nagrađen učenik Miloš Samardžić.
Naši osnovci su pokazali da su vrlo talentovani, predani, ali i da na najljepši mogući način čuvaju srpsku tradiciju od zaborava.
 
Izvor: www.opstina-vlasenica.org
 
"Cikoćanski višeboj", nedjelja, 07.06.
05. 06. 2015.
U organizaciji MZ Cikote i omladine Cikota  (uz podršku TO Vlasenica), u nedjelju (07.06.2015.) se održava tradicionalni "Cikoćanski višeboj".
 
Na sportskim terenima kod škole u Cikotskoj rijeci biće organizovana takmičenja u nekoliko disciplina: vuča konopca, kamena s' ramena, skok u dalj, skok u vis, šah, šutiranje trojki, mali fudbal.Po prvi put ove godine biće održan i kros na stazi dužine 2000 metara.
Osim  sa prostora opštine Vlasenica, manfestaciji će prisustvovati i veliki broj  učesnika i gostiju iz svih susjednih opština.
 
Za sve prisutne je obezbijeđena degustacija lovačkog gulaša.
 
Prijava za takmičenje je moguća do 10,00 časova u nedjelju a program počinje u 11,00.
 
 
Derviš Sušić - obilježavanje 90 godina od rodjenja kniževnika
03. 06. 2015.
U organizaciji BZK "Preporod" iz Vlasenice danas će biti obilježeno 90 godina od rodjenja književnika Derviša Sušića.
 
Derviš Sušić je rodjen u Vlasenici 03.06. 1925. godine.U Vlasenici je završio osnovnu školu da bi dalje školovanje  nastavio u Tuzli i Sarajevu.Dobitnik  brojnih priznanja, bio je redovni član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.
Najvažnija djela su mu: “Uhode”, “Tale”, “Ja, Danilo”, “Veliki vezir”…
 
Umro je u Sarajevu 1990. godine.

Manifestacija obilježavanja godišnjice  rodjenja Derviša Sušića se održava u prostorijama BZK "Preporod" u Vlasenici sa početkom od 18 časova.
 
Održan proljetni Vašar, nastavljena tradicija..
01. 06. 2015.
U nedjelju (31.05.) je održan još jedan tradicionalni vlasenički Vašar.Tradicija koja traje od 1903. godine je nastavljena a sledeći sličan događaj nas očekuje u oktobru kada se održava jesenji Vašar (Miholjdanski).
Od ranih jutarnjih časova centralne gradske ulice su bile tijesne da prime sve zainteresovane stanovnike Vlasenice i goste iz svih susjednih opština pa i šire.Veliki broj trgovaca na improvizovanim tezgama nudio je ogroman izbor različitih vrsta robe, ugostiteljski objekti su spremno dočekali goste a bilo je i sadržaja za najmlađe.
Prostor parkinga pored Gradskog stadiona bio je rezervisan za privremene ugostiteljske objekte koji su  nudili program sa muzikom uživo.
Vremenski uslovi su bili odlični što je svakako i uticalo da ovaj Vašar bude jedan od najposjećenijih poslednjih godina.
 
 
Veče folklora u Vlasenici, petak, 29.05.
29. 05. 2015.
Srpsko prosvjetno i kulturno drušvo "Prosvjeta" Vlasenica i Centar za kulturu i sport našeg grada organizuju
VEČE FOLKLORA
Učestvuju:
- Folklorna sekcija OŠ "V. Karadžić"  iz Vlasenice, svi uzrasti;
- KUD "Izvor" iz Nakova (Kikinda);
- KUD "Sveti Đorđe" iz Šekovića;
- SPKD "Prosvjeta" Vlasenica.
 
Program se održava večeras (petak, 29.05.), u bioskopskoj sali Doma kulture sa početkom u 19,30 časova.
Cijena ulaznice je 1 KM.
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 82 - 86 of 488