Turisticka organizacija Vlasenice
EnglishSrpski

3.jpg
Opština Vlasenica

Memorijalni pohod na Rogosiju (subota, 26.09.)
24. 09. 2015.
Planinarsko-ekološko društvo "ACER" iz Vlasenice u subotu (26.09.) organizuje Memorijalni pohod na Rogosiju - pješačenje do spomen-obilježja na Rogosiji.
Okupljanje planinara je na parkingu kod Gradskog stadiona a početak pohoda u 7,00 časova, bez obzira na vremenske uslove.Dužina staze je 13 kilometara.U povratku je obezbijedjen prevoz a u slučaju ljepšeg vremena moguće je pješačenje i u povratku.
Prijave za pohod kod predsjednika i sekretara Društva ili putem facebook grupe PED "ACER" (do petka).
 
Učešće u manifestaciji će uzeti i članovi vlaseničkog biciklističkog kluba "KPL Vlasenica".
  
Pohod se organizuje u znak sjećanja na 29 tragično nastradalih  pripadnika VRS iz vlaseničke brigade 26.09.1992. godine na Rogosiji. 
 
Uredjivanje lokacije sa stećcima - Rašića Gaj
21. 09. 2015.
U organizaciji stanovnika MZ "Cikote", uz podršku ŠG "Birač" iz Vlasenice, u toku su aktivnosti na uredjivanju lokacije na kojoj se nalazi veći broj stećaka - srednjevjekovnih nadgrobnih spomenika.
Ova lokacija se nalazi u blizini pravoslavnog groblja u Rašića Gaju, uz saobraćajnu komunikaciju koja spaja Vlasenicu sa selima i zaseocima MZ "Cikote" u sjevernom dijelu opštine.
Kada radovi budu privedeni kraju planirano je ograđivanje i obilježavanje ovog lokaliteta koji će na taj način postati pristupačan zainteresovanim posjetiocima.
 
 
 
“Biking and Heritage for Bosnia and Herzegovina”
08. 09. 2015.
 “Biking and Heritage for Bosnia and Herzegovina” je projekat koji se realizuje grant sredstvima Ambasade SAD u BiH.
U sklopu projekta, mladi iz više gradova će biciklima posjetiti dvadeset opština širom Bosne i Hercegovine,  u kojima se nalaze stećci nominovani za UNESCO listu svjetske baštine od strane Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH.
 
U projektu, kao jedan od partnera (zajedno sa: MTBA Mostar, HerzegovinaBike, MTBA Sarajevo) učestvuje i naš biciklistički klub "KPL Vlasenica".
 
Po okončanju biciklističkih posjeta biće izrađena web i mobilna aplikacija sa interaktivnim mapama svih lokacija koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a u BiH i koja će biti dostupna putem „Google Play store“. Ove mape će također biti printane i distribuirane putem turističkih ureda u svrhu promocije i kreiranja turističke ponude čime se želi postoći održivost projekta.
Do sada su, u okviru projekta, održane dvije "biciklijade".
 
Izvor: www.mtb.ba
 
Više detalja na facebook stranici BK "KPL Vlasenica".
 
Sajam poljoprivrede u Vlasenici - 12.10.2015. godine
04. 08. 2015.
U petak, 31.07., je održan  prvi sastanak Organizacionog odbora za organizaciju Sajma poljoprivrede u Vlasenici.
Sajam je planiran za 12.10.2015. godine, dan kada se u Vlasenici održava tradicionalni jesenji vašar sa tradicijom dužom od 100 godina.
Na sastanku Organizacionog odbora utvrđen je okvirni plan i dogovarane su aktivnosti koje će biti sprovedene u narednom periodu.
 
"Ilindanski sabor" - Rudišta (Cikote)
31. 07. 2015.
  Kao i desetinama godina unazad, u nedjelju (02.08.) će biti održan tradicionalni "Ilindanski sabor" u selu Cikote (kod crkve na Rudištima).
 
"Ilindanski sabor"  predstavlja jednu od najmasovnijih manifestacija ovog tipa  na prostoru naše regije i istočnog dijela Republike Srpske.I ove godine se očekuje veliki broj posjetilaca iz svih krajeva Republike Srpske, Srbije i više evropskih zemalja iz kojih dolaze mahom ljudi porijeklom iz opština Vlasenica, Šekovići, Milići..
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 64 - 68 of 487