Turisticka organizacija Vlasenice
EnglishSrpski

2.jpg
Opština Vlasenica

Lovačko veče (LU "Birač") - subota (02.04.2016.) od 19 časova
28. 03. 2016.
U organizaciji lovačkog udruženja "Birač" iz Vlasenice, u subotu (02.04.) se održava tradicionalna manifestacija "Lovačko veče".
 
Manifestacija počinje od 19 časova u vlaseničkom motelu "M" a cijena ulaznice sa večerom je 15 KM.
 
Posjetioce očekuje bogat zabavni program (izbor "najlažova", izbor najboljeg igrača kola, tombola sa vrijednim nagradama) uz muziku uživo (Radmilo Zekić).
 
Ulaznice se mogu kupiti u motelu "M" svakog dana u periodu 09-17 časova.
 
Svjetski dan šuma (21.03.) obilježen u Vlasenici
24. 03. 2016.
 Povodom Svjetskog dana šuma (21. 03.) studenti poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu – studijski program Šumarstvo u Vlasenici, organizovali su prigodnu manifestaciju. Manifestacijom je ukazano na značaj šuma i značaj njihovog očuvanja.
 
       Studenti su prezentovali rijetke i ugrožene vrste drveća a posebna pažnja poklonjena je paulovniji-drvetu budućnosti. U kulturno-umjetničkom programu nastupili su folklorna sekcija  SPKD „Prosvjeta“ Vlasenica i etno grupa hora vlaseničke Osnovne škole. Nakon toga su održani  kviz znanja za studente, turnir u malom fudbalu u sali Srednjoškolskog centra, kao i večernje druženje uz igru i pjesmu.
 
Manifestaciji su prisustvovali rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić, dekan Poljoprivrednog fakulteta Vesna  Milić, predstavnici Opštine Vlasenica, vlaseničkih škola i studenti ovog fakulteta.
 
Izvor: www.opstina-vlasenica.org
 
 
Održana hajka na vuka (nedjelja, 21.02.)
24. 02. 2016.
U organizaciji Lovačkog udruženja "Igrišta" iz Vlasenice u nedjelju (21.02.) je održana hajka na vuka - lovačka manifestacija koja je ove godine okupila oko 200 lovaca.
 Uz domaćine iz Vlasenice prisutni su bili lovci iz susjednih opština (Milići, Šekovići, Han Pijesak) ali i članovi lovačkih udruženja iz Zvornika, Bijeljine, Foče, Pala, Sarajeva, Osmaka, Šapca, Beograda, pojedinci čak iz Crne Gore i Njemačke.
Hajka je obuhvatala područje Javor planine - Debelo brdo, Igrišta, Milan planinu, Malo polje. Upravo na taj način, po nabrojanim lokacijama,  su bili organizovani i  pogoni koji su učestvovali u hajci.
Ovaj put nije bilo ustrijeljenih vukova ali to nije pokvarilo  lovačku zabavu uz cjelodnevno druženje u organizaciji domaćina iz Vlasenice.
 
Sajam turizma u Beogradu (18-21.02.2016.)
23. 02. 2016.
U Beogradu je održan 38. Međunarodni sajam turizma (18.02.-21.02.) na kome je više od 1150 izlagača iz 55 država predstavilo  svoju turističku ponudu. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bila je Slovenija.
 
Turistička ponuda Republike Srpske predstavljena je na izložbenom prostoru koji je  uredila Turistička organizacija Republike Srpske  u saradnji sa Predstavništvom RS u Srbiji. TO Vlasenica je putem štampanih promotivnih materijala predstavila našu turističku ponudu sa akcentom na avanturistički turizam. Takođe, sopstvenim promotivnim materijalima predstavili su se i pojedini nosioci turističke ponude iz Vlasenice i susjednih opština - motel "M" i planinski kamp Jazavčije rupe (opština Han Pijesak).
 
 
 
Pohod u Pjenovac - skoro hiljadu učesnika
08. 02. 2016.
Ovogodišnji Pohod u Pjenovac oborio je sve rekorde kada je riječ o masovnosti manifestacije.
Skoro hiljadu učesnika iz  35 gradova, 55 planinarskih društava i udruženja iz BiH, Srbije, Hrvatske..
Manifestacije je počela u subotu (06.02.) dočekom planinara u vlaseničkom klubu SKY gdje je u večernjim časovima održana planinarska zabava uz muziku uživo, dodjelu diploma i nagradnu igru koja je organizovala TO Vlasenica.
U nedjelju (07.02) u 8,00 časova planinari su prevoznim sredstvima prebačeni do pećine - početne tačke Pohoda. Uz nekoliko pauza i uz odlične vremenske uslove, na krajnju tačku Pohoda - Pjenovac prvi planinari su stigli oko 13,30 časova. Nakon ručka i odmora, bilo je vrijeme za povratak u Vlasenicu.
 
Zasluge i čestitke idu na adresu PED "ACER" Vlasenica čiji članovi su obavili najveći dio oko organizacije ove manifestacije, hvala svima koji su pomogli održavanje iste a svim gostima zahvalnost na njihovom dolasku i boravku u Vlasenici uz nadu da se vidimo i sledećom prilikom.
 
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 55 - 59 of 493