Turistička organizacija opštine Vlasenica - Aktuelno
Turisticka organizacija Vlasenice
EngleskiSrpski

1.jpg
Opština Vlasenica

Školska slava - Sveti Sava
26. 01. 2017.
 
Školska slava - Sveti Sava biće  obilježena sutra (27.01.) u prostorijama OŠ "Vuk Karadžić" u Vlasenici.
 
Nakon Svečane liturgije u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Vlasenici (10,00 časova) u  Osnovnoj školi  "Vuk Karadžić" će biti održani  Svetosavska akademija (od 13,00 časova) i svečani ručak  (15,00 časova).
 
Planinski kamp "Jazavčije rupe", Malo Polje (Han Pijesak) - počinje ski sezona
05. 01. 2017.
Na prostoru opštine Han Pijesak, u selu Malo Polje, nalazi se Planinski kamp "Jazavčije rupe".
Od magistralnog puta Beograd-Sarajevo ova lokacija je udaljena desetak kilometara.
 Živopisno prirodno okruženje pruža sve uslove za odmor i rekreaciju. Planinarenje i pješačenje, brdski biciklizam, off road vožnja, zimski sportovi - veoma bogata i sadržajna ponuda koja, uz opremu,  podrazumijeva i obilježene staze za sve nabrojane aktivnosti. Uskoro će u planinskoj kući, u kojoj trenutno funkcioniše ugostiteljski objekat ("kafić"), biti spremni i smještajni kapaciteti za posjetioce.
 
Zvanično otvaranje zimske sezone na prostoru kampa je 07.01.2017. godine. Od toga dana će u funkciji biti tri ski lifta kojima domaćini raspolažu a dvije staze (dužine 300 i 150 metara) spremno će dočekati posjetioce. Cijena dnevne karte za ski liftove je 5 KM.
 
Takođe, troje motorne sanke mogu se iznajmiti i za grupne vožnje do atraktivnih prirodnih lokacija u okolini.
 
Detaljne informacije Planinski kamp "Jazavčije rupe".
 
 
Doček Nove 2017. godine u Vlasenici
30. 12. 2016.
 
 
 Vlasenički ugostitelji i ove godine su pripremili bogat i raznovrstan program za doček Nove godine. 
 
Ponuda je u dijapazonu od "all inclusive" aranžmana koje po cijeni od 50 KM nude Svečana sala "Panorama" i Motel "M" pa do slobodnog ulaza kako su odlučili pojedini kafići. Između toga je moguće pronaći aranžmane gdje se plaća samo rezervacija ili rezervacija sa hladnom platom i pićem (10 ili 20 KM).
 
Detalje o novogodišnjoj ponudi u vlaseničkim kafićima je najbolje potražiti na njihovim facebook stranicama ("Dunja", "Vertigo", "Nirvana", "Baš kafanica", Pub "Hit", "Havana", "Mozzart", "SKY Klub", "Mango"..). 
 
Pančićeva omorika na prostoru Javor planine
01. 12. 2016.
Pančićeva omorika svoje stanište ima jedino oko srednjeg toka Drine i to ne samo na Tari već i na nekoliko lokacija širom planine Javor.
 
Najsjevernija utvrđena sastojina Pančićeve omorike nalazi se u slivu Studenog Jadra (gornji dio potoka Štedra) na mjestu koje se zove Tisovljak (današnja opština Milići). Prostire se na oko 10 hektara i postoji oko 300 starih i srednje starih stabala. Ova prirodna vrijednost je evidentirana kod Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasleđa Republike Srpske.
Najzapadnija skupina (tri stabla) nalazi se na prostoru Igrišta, opština Vlasenica.
 
Akcija pošumljavanja u Rašića Gaju
23. 11. 2016.
U utorak (22.11.) je oko 60 vlaseničkih biciklista i planinara učestvovalo u pošumljavanju u rejonu Rašića Gaja.
Akcija je održana u okviru projekta koji već nekoliko mjeseci realizuju Biciklistički klub "KPL Vlasenica" i Planinarsko-ekološko drušvo "ACER" iz Vlasenice u saradnji sa klubovima iz susjedne opštine Kladanj.
Većina učesnika u akciji pošumljavanja bili su učenici SŠC "M. Vlačić" iz Vlasenice koji su posadili sadnice hrasta i javora, uz stručnu pomoć odgovornih ljudi iz ŠG "Birač" Vlasenica.
 
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 28 - 32 of 498