Turisticka organizacija Vlasenice
EnglishSrpski

7.jpg
Opština Vlasenica

Doček Nove 2017. godine u Vlasenici
30. 12. 2016.
 
 
 Vlasenički ugostitelji i ove godine su pripremili bogat i raznovrstan program za doček Nove godine. 
 
Ponuda je u dijapazonu od "all inclusive" aranžmana koje po cijeni od 50 KM nude Svečana sala "Panorama" i Motel "M" pa do slobodnog ulaza kako su odlučili pojedini kafići. Između toga je moguće pronaći aranžmane gdje se plaća samo rezervacija ili rezervacija sa hladnom platom i pićem (10 ili 20 KM).
 
Detalje o novogodišnjoj ponudi u vlaseničkim kafićima je najbolje potražiti na njihovim facebook stranicama ("Dunja", "Vertigo", "Nirvana", "Baš kafanica", Pub "Hit", "Havana", "Mozzart", "SKY Klub", "Mango"..). 
 
Pančićeva omorika na prostoru Javor planine
01. 12. 2016.
Pančićeva omorika svoje stanište ima jedino oko srednjeg toka Drine i to ne samo na Tari već i na nekoliko lokacija širom planine Javor.
 
Najsjevernija utvrđena sastojina Pančićeve omorike nalazi se u slivu Studenog Jadra (gornji dio potoka Štedra) na mjestu koje se zove Tisovljak (današnja opština Milići). Prostire se na oko 10 hektara i postoji oko 300 starih i srednje starih stabala. Ova prirodna vrijednost je evidentirana kod Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasleđa Republike Srpske.
Najzapadnija skupina (tri stabla) nalazi se na prostoru Igrišta, opština Vlasenica.
 
Akcija pošumljavanja u Rašića Gaju
23. 11. 2016.
U utorak (22.11.) je oko 60 vlaseničkih biciklista i planinara učestvovalo u pošumljavanju u rejonu Rašića Gaja.
Akcija je održana u okviru projekta koji već nekoliko mjeseci realizuju Biciklistički klub "KPL Vlasenica" i Planinarsko-ekološko drušvo "ACER" iz Vlasenice u saradnji sa klubovima iz susjedne opštine Kladanj.
Većina učesnika u akciji pošumljavanja bili su učenici SŠC "M. Vlačić" iz Vlasenice koji su posadili sadnice hrasta i javora, uz stručnu pomoć odgovornih ljudi iz ŠG "Birač" Vlasenica.
 
 
Održan 2. Sajam poljoprivrede i privrede u Vlasenici
13. 10. 2016.
U Vlasenici je juče (srijeda, 12.10.2016.) uspješno okončan 2. Sajam poljoprivrede i privrede Vlasenica 2016. Takođe, održan je još jedan Miholjdanski vašar čime je nastavljena tradicija duža od stotinu godina.
 
Na Sajmu se predstavilo oko 60 izlagača. Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa Sajam je zvanično otvoren i dodjeljene su nagrade najuspješnijim vlaseničkim poljoprivrednicima. Osim  dijela gdje su se na posebnim štandovima predstavili izlagači, Program Sajma je obuhvatio i stručna predavanja kao i gastro-fest u hotelu "Panorama". Dodjelom nagrada najljepše uređenim štandovima i izvlačenjem nagrada za posjetioce Sajam je i zvanično zatvoren oko 15 časova. Iako vremenski uslovi nisu bili najpovoljniji ipak je sve prošlo u najboljem redu o čemu svjedoče i veoma pozitivni utisci naših gostiju.
 
Najveće zasluge za organizaciju Sajma idu na račun CARE INTERNATIONAL i Opštine Vlasenica.  Sponzori Sajma su, osim Opštine i Care International, bili Ministarstvo spoljne trgovine i  ekonomskih odnosa BiH i OSCE.
 
 
Miholjdanski vašar i Sajam poljoprivrede u Vlasenici, srijeda (12.10.)
07. 10. 2016.
U srijedu (12.10.) se u našem gradu održava tradicionalni jesenji ili Miholjdanski vašar. Očekuje se veliki broj posjetilaca kao i svake godine.
 
Na dan tradicionalnog vašara u Vlasenici  drugi put zaredom biće organizovan i Sajam poljoprivrede i privrede u Vlasenici.  Na parkingu pored Gradskog stadiona, u hotelu "Panorama" i na stočnoj pijaci organizovano je niz interesantnih sadržaja od 10 do 17 časova. Učešće je potvrdilo više od 50 učesnika-izlagača iz BiH i Srbije.
 
Detaljnije o Sajmu poljoprivrede na:  www.sajam.vlasenica-turizam.org  (ili klikom na baner - logo sajma u gornjem lijevom uglu).
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 19 - 23 of 487