Turisticka organizacija Vlasenice
EnglishSrpski

5.jpg
Opština Vlasenica

Proljeće u Vrelu (nedjelja, 03.04.)
04. 04. 2016.
U organizaciji vlaseničkog planinarsko-ekološkog društva "ACER" u nedjelju (03.04.) je održan tradicionalni izlet do vodopada Vrelo pored istoimenog sela (opština Šekovići). Već nekoliko godina vlasenički planinari povodom kalendarskog dolaska proljeća organizuju  izlet i šetnju pod nazivom Proljeće u Vrelu.
Ovaj put je, nakon  predaha za odmor, okrepljenje i fotografisanje kod vodopada Vrelo, pješačenje nastavljeno preko Rudišta i Rašića Gaja do Vlasenice.
  
Učestvovalo je oko stotinu planinara i rekreativaca iz Vlasenice, Milića i Zvornika.
Ove godine su po prvi put učešće uzeli i članovi biciklističkog kluba "KPL Vlasenica". Oni su, vožnjom Vlasenica - Vrelo - Rudišta - Vlasenica, i zvanično otvorili biciklističku sezonu u Vlasenici.
 
 
Promocija knjige "Pjesma u pjesmi" (petak, 01.04.)
30. 03. 2016.
U organizaciji Književnog kluba "Luča" iz Vlasenice i Narodne biblioteke Vlasenica u petak (01.04.) će biti održana promocija knjige "Pjesma u pjesmi" autora Milorada Mila Golića.
 
O knjizi će govoriti recenzent Aćim Todorović, lektor Milovan Lelek i gost - pjesnikinja Aleksandra Planinčić.

Promocija se održava u prostorijama Narodne biblioteke u Vlasenici od 18 časova (petak, 01.04.). Ulaz je slobodan.
 
Lovačko veče (LU "Birač") - subota (02.04.2016.) od 19 časova
28. 03. 2016.
U organizaciji lovačkog udruženja "Birač" iz Vlasenice, u subotu (02.04.) se održava tradicionalna manifestacija "Lovačko veče".
 
Manifestacija počinje od 19 časova u vlaseničkom motelu "M" a cijena ulaznice sa večerom je 15 KM.
 
Posjetioce očekuje bogat zabavni program (izbor "najlažova", izbor najboljeg igrača kola, tombola sa vrijednim nagradama) uz muziku uživo (Radmilo Zekić).
 
Ulaznice se mogu kupiti u motelu "M" svakog dana u periodu 09-17 časova.
 
Svjetski dan šuma (21.03.) obilježen u Vlasenici
24. 03. 2016.
 Povodom Svjetskog dana šuma (21. 03.) studenti poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu – studijski program Šumarstvo u Vlasenici, organizovali su prigodnu manifestaciju. Manifestacijom je ukazano na značaj šuma i značaj njihovog očuvanja.
 
       Studenti su prezentovali rijetke i ugrožene vrste drveća a posebna pažnja poklonjena je paulovniji-drvetu budućnosti. U kulturno-umjetničkom programu nastupili su folklorna sekcija  SPKD „Prosvjeta“ Vlasenica i etno grupa hora vlaseničke Osnovne škole. Nakon toga su održani  kviz znanja za studente, turnir u malom fudbalu u sali Srednjoškolskog centra, kao i večernje druženje uz igru i pjesmu.
 
Manifestaciji su prisustvovali rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić, dekan Poljoprivrednog fakulteta Vesna  Milić, predstavnici Opštine Vlasenica, vlaseničkih škola i studenti ovog fakulteta.
 
Izvor: www.opstina-vlasenica.org
 
 
Održana hajka na vuka (nedjelja, 21.02.)
24. 02. 2016.
U organizaciji Lovačkog udruženja "Igrišta" iz Vlasenice u nedjelju (21.02.) je održana hajka na vuka - lovačka manifestacija koja je ove godine okupila oko 200 lovaca.
 Uz domaćine iz Vlasenice prisutni su bili lovci iz susjednih opština (Milići, Šekovići, Han Pijesak) ali i članovi lovačkih udruženja iz Zvornika, Bijeljine, Foče, Pala, Sarajeva, Osmaka, Šapca, Beograda, pojedinci čak iz Crne Gore i Njemačke.
Hajka je obuhvatala područje Javor planine - Debelo brdo, Igrišta, Milan planinu, Malo polje. Upravo na taj način, po nabrojanim lokacijama,  su bili organizovani i  pogoni koji su učestvovali u hajci.
Ovaj put nije bilo ustrijeljenih vukova ali to nije pokvarilo  lovačku zabavu uz cjelodnevno druženje u organizaciji domaćina iz Vlasenice.
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 51 - 55 of 491