Turistička organizacija opštine Vlasenica - Aktuelno
Turisticka organizacija Vlasenice
EngleskiSrpski

7.jpg
Opština Vlasenica

Vukovi izbjegli lovce
17. 12. 2008.
Na sjevernim padinama planine Javor Lovačko udruženje ''Birač'' iz Vlasenice u subotu (13.12.2008.) je organizovalo masovnu hajku na vukove, koji su ove jeseni nanijeli značajne štete stočarima vlaseničke, ali i susjedne opštine Han-Pijesak.
U hajci, izvedenoj po hladnom i maglovitom vremenu učesvovalo je oko 250 lovaca, među kojima su bili i gosti iz Brčkog, Bijeljine, Doboja i Vlasenici susjednih opština Milići, Šekovići, Han Pijesak i Bratunac.
Detaljnije...
 
Čekamo snijeg
11. 12. 2008.
SC Igrišta spremno (d)očekuju  snijeg.
Radnici preduzeća "Igrišta"ad su u proteklom periodu uredjivali terene i objekte na prostoru ski centra "Igrišta". Revitalizovani su i osvježeni ski liftovi sa posebnom pažnjom na bezbjednosti skijaša, staze su čišćene i sredjivane, u završnoj fazi je postavljanje zaštitnih mreža i ostale potrebne signalizacije.
Radovi na "Javorovoj poljani" su uspješno završeni, a na ostatku prostora ski centra se privode kraju. Nakon obilnih padavina, kada je na pojedinim dijelovima "Javorove poljane" snježni prekrivač prelazio visinu od jednog metra, situacija je danas drugačija. Na samoj "Javorovoj poljani" danas je visina snijega  tačno na granici koja omogućava skijanje, s tim što  vremenski uslovi ovih dana ne idu u prilog skijašima. Ako ne bude novih padavina, malo je vjerovatno da će za predstojeći vikend ski centar početi sa radom. Početak rada ski centra je bio planiran za prošli vikend (05.-07.12.), ali je nedostatak snijega učinio svoje.
U saradnji sa rukovodstvom "Igrišta"a.d. i dalje ćemo se truditi da relevantne informacije i putem našeg sajta budu dosupne zainteresovanim posjetiocima, te da ih na vrijeme obavještavamo o vremenskim uslovima i stanju na ski centru "Igrišta".
 
Hajka na vukove
10. 12. 2008.
U subotu 13.12.2008.godine, u organizaciji lovačkog udruženja "Birač" iz Vlasenice, održaće se hajka na vukove.Skup lovaca je na vlaseničkoj autobuskoj stanici u 06,30h.Čeke se postavljaju u 08,00h a početak hajke je u 08,30h.Očekuje se prisustvo velikog broja lovaca sa područja Birča, Romanije, Semberije, Doboja..
 
23.Međunarodni sajam zimskih sportova, turizma i rekreacije “EXPO-ZIM”
10. 12. 2008.

U Beogradu je od 04. do 07. decembra održan 23.Medjunarodni sajam zimskih sportova, turizma i rekreacije “EXPO-ZIM”. Manifestacija  je održana u halama 1. i  5. beogradskog sajma, a ucešće su uzeli izlagači iz oblasti  prodaje nove i polovne sportske  opreme, fitnes opreme, održane su promocije ekstremnih sportova, usluga ski servisa, predstavljeni su ski centri  u Srbiji i inostranstvu…

Ovogodišnji sajam je otvorio Bojan Križaj, koji je, nakon Ingemara Stenmarka (2006.) i Alberta Tombe (2007) još jedno eminentno i svjetski priznato “skijaško” ime koje gostuje na ovom sajmu.

Detaljnije...
 
Prvi snijeg u Vlasenici
24. 11. 2008.

21. novembra uveče u Vlasnici i vlaseničkom kraju je pao prvi snijeg. I pored svih problema koje donosi , ipak se nadamo da je ovo dobar znak pred predstojeću ski sezonu na Igrištima. Trenutno je (22.11.2008.) visina sniježnog pokrivača 43 cm na lokalitetu Javorova poljana, a oko 25 cm pored polazne tačke velikog ski lifta. Pripreme za sezonu idu po planu. Preduzeće  koje upravlja ski centrom, "Igrišta" A.D.  je spremno dočekalo prvi snijeg. Kuriozitet je da je trenutno visina sniježnog pokrivača veća  na Igrištima nego na Jahorini.

Fotografije Vlasenice pod prvim ovogodišnjim snijegom pogledajte u GALERIJI

 
<< Početak < Prethodna 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 486 - 490 of 498