Turistička organizacija opštine Vlasenica - Aktuelno
Turisticka organizacija Vlasenice
EngleskiSrpski

7.jpg
Opština Vlasenica

31. Medjunarodni sajam turizma u Beogradu
03. 03. 2009.
   Od 26.02. do 01.03.2009.godine u Beogradu je održan tradicionalni 31. Medjunarodni sajam turizma.Manifestacija za koju se opravdano smatra da je vodeći sajam turizma jugoistočne Evrope i ovaj put je okupila veliki broj učesnika, oko 850 izlagača iz 38 zemalja svijeta.
Turistička organizacija opštine Vlasenica je uzela učešće, a ovaj put smo, zajedno sa kolegama iz ostalih turističkih organizacija RS, bili smješteni na izložbenom prostoru privredne komore Republike Srpske i Republike Srbije ( u organizaciji Ministarstva trgovine i turizma RS).Za svo vrijeme našeg boravka na Sajmu (četvrtak-nedjelja), osnovni utisak je bila veoma velika posjećenost, sigurno najveća u poslednjih nekoliko godina.Zemlja - partner ove godine je bio je Tunis, a regija - partner Istra.Po prvi put učešće su uzeli Libija, Sirija i privredna komora Splita.Turističke agencije su odobravale sajamski popust 5-10 posto za kupljene aranžmane, a osim velikog broja zemalja koje su direktno uzeli učešće na Sajmu, bile su zastupljene turističke destinacije sa svih kontinentinenata preko domaćih predstavnika i posrednika.
 
"Igrišta" kao nekad
25. 02. 2009.
Prethodna  nedjelja (22.02.) je jedan od dana sa  najvećim brojem  posjetilaca na prostoru ski-centra "Igrišta" u poslednjih petnaestak godina. Više stotina skijaša i rekreativaca iz mnogih gradova BiH i Srbije  je "okupiralo" ski centar, svi kapaciteti su bili skoro popunjeni, od parkinga do restorana i ski liftova.
Za predstojeći vikend ponovo se očekuje velika posjeta, a osim ove godine vrlo redovnih gostiju iz Novog Sada i Šapca, najavljeni su i posjetioci iz još nekih gradova u okruženju - Obrenovca, Gradiške, Lopara ...
 
Svi putevi su prohodni, snijega za sad ima u dovoljnim količinama, liftovi su u funkciji a radnici "Igrišta" a.d. se trude da staze spremno dočekaju skijaše.
 
Sretenjski vikend na Igrištima
16. 02. 2009.
"Hvala Bogu na ovom snijegu", bila je najčešća rečenica posjetilaca ski centra "Igrišta" prethodnog vikenda (14. i 15.02.2009.). A snijeg je padao kao da je riješio da nadoknadi sve što je izostajao ove zime.
Posjetioci koji su došli iz mnogih krajeva Srbije ( Beograd, Novi Sad, Šabac, Loznica...) i BiH ( Tuzla, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Milići, Vlasenica, Han Pijesak ) su uživali u pravom zimskom danu, uprkos intenzivnim padavinama i niskim temperaturama koje su domaćinima pravili probleme. Bez obzira što je jak snijeg padao cijelog vikenda, tako da mašine za uređivanje staza nisu mogle na najbolji način da urede staze, Igrište je svojim posjetiocima vratilo osmjenh na lica. Komentari zadovoljnih gostiju o urađenom na Igrištima i o novom ozbiljnijem pristupu svemu kao i pohvale i najave ponovnih dolazaka nisu izostali.
U nadi da će se snijeg dugo zadržati na obroncima Javora pozivamo stare a i nove goste da nam se narednih dana pridruže na Igrištima.
 
Dan u znaku lova
10. 02. 2009.
Iako u toku hajke, koja je održana na jednom dijelu lovišta kojim upravlja LU"Birač" iz Vlasenice, nije bilo ustrijeljenih vukova, cjelodnevna lovačka manifestacija je bila vrlo uspješna. Nakon hajke, u večernjim časovima (19h), lovci i njihovi gosti su se okupili u vlaseničkom hotelu "Panorama" na tradicionalnoj zabavi "Lovačko veče". Kao rijetko kad, restoranske sale hotela su bile tijesne za sve goste. Osim iz Vlasenice i susjednih opština, prisutni su bili i lovci iz Brčkog, Bijeljine, Obudovca, Dervente, Zvornika, Kozluka, Rogatice, Sokoca, Ljubuškog. Na početku programa goste je pozdravio Mile Klještan, predsjednik LU "Birač" iz Vlasenice, a zatim i sekretar lovačkog saveza RS Dragan Pavlović.
 
Detaljnije...
 
Noćna čeka jača od hajke
09. 02. 2009.
 Oko 150 članova Lovačkog udruženja ''Birač'' iz Vlasenice je prošle subote na području mjesnih zajednica Cikotska Rijeka i Šadići organizovalo hajku na vukove u kojoj su učestvovali i lovci iz susjednih opština Šekovići, Milići i Han Pijesak.
Hajka na vukove iako masovna i dobro organizovana je završena bez uspjeha-na nišanu hajkača nije se našla ni jedna od krvožednih zvijeri, koje posljednjih godina nanose velike štete uzgajivačima stoke u ovom kraju.
Međutim, po završetku hajke lovce je čekalo prijatno izneneđnje - na ulazu u Vlasenicu iz pravca Šadića hajkače je čekao poznati lovac Boban Đurić sa odstreljenom vučicom izloženom na haubi njegovog džipa. Vučica je bila dugačka 150 cantimetara i teška oko 45 kilograma.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 466 - 470 of 498