Turisticka organizacija Vlasenice
EnglishSrpski

4.jpg
Opština Vlasenica

Vašar u Vlasenici - nedjelja, 19.06.2016. godine
16. 06. 2016.
Još 1903. godine u našem gradu su po prvi put održani tradicionalni vašari - proljećni ili ljetni (povodom praznika Sv. Trojica) i jesenji (povodom Miholjdana).Tradicija koja traje više od stotinu godina neće se prekidati ni ove godine.
 
Prvi ovogodišnji vašar se održava u nedjelju, 19.06. Uz uobičajeno bogate sadržaje (ugostiteljske, trgovačke, zabavne), taj dan se u Vlasenici održava i već tradicionalna  korida.
 
Korida se održava na lokaciji igralište -MZ Piskavice. Program, koji obuhvata i štraparijadu, počinje u 12 časova. Organizator je obezbijedio i bogat nagradni fond kao i adekvatan zabavni program uz ugostiteljske sadržaje.
 
Projekat "Kulturna omladina" - OŠ "Vuk Karadžić" u Vlasenici
08. 06. 2016.
Udruženje građana "Rekreativni turizam" Jahorina, ispunjavajući jedan od svojih osnovnih ciljeva koji se odnose na razvoj svijesti djece i omladine o značaju i razvoju kulture te njegovanju kulturne baštine, trenutno realizuje projekat pod nazivom "Kulturna omladina".
 
U okviru pomenutog projekta, članovi ovog udruženja će,  u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Vlasenica i Opštinskom upravom Vlasenica, organizovati predstavu "Začarana princeza" amaterskog pozorišta "Maska" sa Pala. Predstava je namjenjena učenicima  Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Vlasenice i biće održana u petak (10.06.)  sa početkom u 16 časova (u holu škole).
Ulaz je besplatan.
 
Realizacija ove predstave je samo jedna od aktivnosti u okviru  projekta "Kulturna omladina" koji će u narednom periodu biti realizovan, između ostalih,  i na prostoru opštine Vlasenica.
 
Folklorni ansambl OŠ "Vuk Karadžić" iz Vlasenice najbolji na Festivalu mladih folklorista RS
07. 06. 2016.
U nedjelju, 5.06. 2016. godine, u Zvorniku je održan 19. Festival mladih folklorista Republike Srpske.
 
 Folklorni ansambl Osnovne škole "Vuk Karadžić"  iz Vlasenice osvojio je prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola. Naši mladi sugrađani su imali zapažene rezultate i pojedinačno:  Mišel Mirić je proglašen za najboljeg igrača Festivala   među dječacima a Ivana Samardžić među djevojčicama (u svojim uzrastima).
Ivani Samardžić je pripala diploma i nagrada i u literarnom stvaralaštvu za prozni rad a njenom bratu Milošu za poetski.
 
Čestitke za ostvareno idu i na adresu SPKD "Prosvjeta" iz Vlasenice u čijem okrilju funkcioniše ovaj ansambl.
 
"Biking and Heritage for Bosnia and Herzegovina" - vikend u Hercegovini
01. 06. 2016.
Posjetom Hercegovini i nekropolama stećaka u okolini Konjica i Nevesinja (28. i 29. 05.) nastavljen je projekat
Biking and Heritage for Bosnia and Herzegovina". Vlasenički biciklisti, okupljeni u Biciklistički klub "KPL Vlasenica" učestvuju u realizaciji ovog projekta zajedno sa biciklistima iz Sarajeva i Mostara te su ovaj put imali priliku da obiđu prirodne i kulturno-istorijske znamenitosti ovog dijela BiH.
 
 
 
Veče folklora u Vlasenici (subota, 28.05.)
27. 05. 2016.
SPKD "Prosvjeta" iz Vlasenice organizuje "Veče folklora" koje će se održati u sportskoj sali SŠC "M. Vlačić" u Vlasenici (subota, 28.05.).
 
U programu učestvuju kulturno-umjetnička društva i folklorne sekcije iz:
 
- Han Pijeska
- Šekovića
- Bratunca
- Rogatice
- Milića
- Srebrenice
- Vlasenice
 
Ulaz je slobodan a program počinje od 19 časova.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 46 - 50 of 496