Turisticka organizacija Vlasenice
EnglishSrpski

6.jpg
Opština Vlasenica

Lovačko veče - LU "Igrišta" Vlasenica
15. 02. 2017.
 
Lovačko udruženje "Igrišta" iz Vlasenice u petak, 24.02.2017. godine,  organizuje tradicionalnu manifestaciju "Lovačko veče" u motelu "M" u Vlasenici.
 
Organizovan je bogat zabavni program (tombola sa vrijednim nagradama - dva LCD televizora, lovačka puška, optički i pasivni snajper..) a goste će zabavljati bend  "Royal".
 
 
Cijena ulaznice je 20 KM (večera - lovački gulaš, pečenje, salata, desert, kafa, piće).
 
Program počinje od 19 časova.
 
Detaljne informacije na telefone: 066 382 457 i 065 536 475.
 
Projekat VIA DINARICA - javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu sredstava
14. 02. 2017.
U okviru projekta "VIA DINARICA: platforma za održivi razvoj turizma i ekonomski rast" raspisan je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu sredstava.
 
Ovaj Javni poziv za ponošenje prijedloga projekata se odnosi na sljedeće 3 prioritetne oblasti:

Prioritetna oblast 1: Rehabilitacija planinarskog smještaja duž zelene staze Via Dinarice.

Prioritetna oblast 2: Rehabilitacija ili poboljšanje smještajnih uslova privatnih turističkih smještajnih objekata duž zelene i dionica bijele staze Via Dinarice.

Prioritetna oblast 3: Unapređenje postojećih i povećanje raznolikosti turističkih usluga u oblasti avanturističkog, rekreativnog i turizma u prirodi duž zelene staze Via Dinarice.

Projektni prijedlog se može odnositi na samo jednu od tri prioritetne oblasti i mora biti u skladu sa specifičnim uslovima i zahtjevima te prioritetne oblasti.
 
Više detalja o projektu i javnom pozivu: VIA DINARICA.

 
Oko hiljadu planinara pohodilo Pjenovac
07. 02. 2017.
Ovogodišnji Pohod u Pjenovac okupio je oko hiljadu planinara i rekreativaca iz više od 50 planinarskih udruženja sa prostora BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije.
Manifestacije je počela u subotu (04.02.) dočekom planinara u vlaseničkom klubu SKY gdje je u večernjim časovima održana planinarska zabava uz muziku uživo i dodjelu diploma planinarskim društvima - učesnicima manifestacije.
U nedjelju (05.02) u 8,00 časova planinari su prevoznim sredstvima prebačeni do pećine - početne tačke Pohoda. Uz nekoliko pauza i uz odlične vremenske uslove, na krajnju tačku Pohoda - Pjenovac prvi planinari su stigli oko 13,30 časova. Nakon ručka i odmora, bilo je vrijeme za povratak u Vlasenicu. Time je ova dvodnevna manifestacija i zvanično završena. 
Prilog Radio televizije Republike Srpske, emitovan u jutarnjem programu 07.02.2017. godine.
Ovim putem se zahvaljujemo RTRS na medijskoj pažnji koju su posvetili našem Pohodu.
 
 
Školska slava - Sveti Sava
26. 01. 2017.
 
Školska slava - Sveti Sava biće  obilježena sutra (27.01.) u prostorijama OŠ "Vuk Karadžić" u Vlasenici.
 
Nakon Svečane liturgije u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Vlasenici (10,00 časova) u  Osnovnoj školi  "Vuk Karadžić" će biti održani  Svetosavska akademija (od 13,00 časova) i svečani ručak  (15,00 časova).
 
Planinski kamp "Jazavčije rupe", Malo Polje (Han Pijesak) - počinje ski sezona
05. 01. 2017.
Na prostoru opštine Han Pijesak, u selu Malo Polje, nalazi se Planinski kamp "Jazavčije rupe".
Od magistralnog puta Beograd-Sarajevo ova lokacija je udaljena desetak kilometara.
 Živopisno prirodno okruženje pruža sve uslove za odmor i rekreaciju. Planinarenje i pješačenje, brdski biciklizam, off road vožnja, zimski sportovi - veoma bogata i sadržajna ponuda koja, uz opremu,  podrazumijeva i obilježene staze za sve nabrojane aktivnosti. Uskoro će u planinskoj kući, u kojoj trenutno funkcioniše ugostiteljski objekat ("kafić"), biti spremni i smještajni kapaciteti za posjetioce.
 
Zvanično otvaranje zimske sezone na prostoru kampa je 07.01.2017. godine. Od toga dana će u funkciji biti tri ski lifta kojima domaćini raspolažu a dvije staze (dužine 300 i 150 metara) spremno će dočekati posjetioce. Cijena dnevne karte za ski liftove je 5 KM.
 
Takođe, troje motorne sanke mogu se iznajmiti i za grupne vožnje do atraktivnih prirodnih lokacija u okolini.
 
Detaljne informacije Planinski kamp "Jazavčije rupe".
 
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 11 - 15 of 484