Turisticka organizacija Vlasenice
EngleskiSrpski

6.jpg
Opština Vlasenica

"U susret zimi 2008/09"
31. 10. 2008.

 Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo i Olimpijski centar „Jahorina“, uz podršku Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, dvanaesti put zaredom su organizovali Berzu turizma i ugostiteljstva sa nazivom „U susret zimi 2008/2009“.Berza je održana 24.,25. i 26. oktobra 2008. godine u hotelu “Bistrica“ na Jahorini.

To je bila prilika da se na jednom mjestu nadju predstavnici hotelijera, turoperatora, turističkih agencija, proizvodjači i distributeri opreme za ugostiteljstvo i turistički radnici, koji su imali mogućnost da razmjene iskustva i sklope nove poslovne aranžmane, prije svega za predstojeću zimsku sezonu.

Osim toga, održan je veliki broj pratećih manifestacija u okviru berze, kao što su prezentacija razvojnih planova za širi prostor Jahorine (Master plan, Regulacioni plan, adaptacija i izgradnja infrastructure..), zabavno-muzički sadržaji, degustacija kotlića od divljači …U subotu, 25.10. dodjeljenja su priznanja  “Srebrna pahuljica” iz nekoliko oblasti :

SPISAK NOSILACA PRIZNANJA " SREBRNA PAHULJICA " NA BERZI TURIZMA " U SUSRET ZIMI 2008/2009. " NA JAHORINI

1. Pekara " Klas ", Pale

2. " Vizion " - mesnice Nerić, Rogatica

3. Turistička agencija " Odisej " - Kranj, Slovenija

4. RTRS - ITC Istočno Sarajevo

5. Hotel " Termag ", Jahorina

6. Aparthotel " Vučko " Jahorina

7. RTV " Delta ", Novi Sad, Srbija

8. Ministarstvo trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske

9. Posebno priznanje za doprinos razvoju turizma - " Olimpijski centar Jahorina "

Turistička organizacija opštine Vlasenica je predstavila turističku ponudu Vlasenice na posebnom izložbenom prostoru.Uz materijale koji predstavljaju našu opštinu uopšteno i u oblasti lova i ribolova, akcenat smo stavili na predstojeću zimsku sezonu.Veliku pažnju posjetilaca su izazvali naši prospekti kojima smo predstavili ski centar “Igrišta”. Uz podatke o tačnom geografskom položaju i udaljenosti od veih gradskih centara, zainteresovani posjetioci su mogli da dobiju tačne podatke i o raspoloživim stazama i liftovima na prostoru našeg ski centra, njihovom rasporedu,  kao i o ugostiteljskim objektima u bližoj okolini i na samom skijalištu.Takođe, informacije o svim relevantnim nosiocima turističke ponude našeg grada i opštine i njihovi kontakti  su zastupljeni u sklopu pomenutog materijala.  Dvojezična brošura (srpski i engleski jezik) koja predstavlja turističku ponudu regije Birač je takođe je bila predmet interesovanja velikog broja posjetilaca našeg štanda.Osim TOV, na našem štandu smo imali i materijale kojima su vlasenički hotelijeri predstavili svoju ponudu i cijene aranžmana za predstojeću zimsku sezonu.

Poseban izložbeni proctor  na berzi su imali predstavnici “Igrišta”ad iz Vlasenice.Oni su imali veoma zapaženu prezentaciju svojih potencijala, od kojih su najveću pažnju privukli prospekti kojima se predstavlja hotel “Panorama” i ski centar “Igrišta”.

Veliki broj posjetilaca kao i turističkih radnika koji su bili prisutni  na berzi i kontakti koje smo ostvarili, daju nam za pravo da zaključimo da imamo razloga za optimizam kada je u pitanju predstojeća zimska sezona.

Naravno, sve pohvale za odličnu organizaciju zaslužuju naši ljubazni domaćini, Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo i Olimpijski centar “Jahorina”, koji su uspjeli da postignu da ova manifestacija postane jedan od najvažnijih dogadjaja ovog tipa u regionu.

 

Više fotografija možete pogledati u NAŠOJ GALERIJI

 
< Prethodno   Sledeće >