Turistička organizacija opštine Vlasenica - Najbolji ''ALTER EGO''-Mrkonjić Grad
Turisticka organizacija Vlasenice
EngleskiSrpski

5.jpg
Opština Vlasenica

Najbolji ''ALTER EGO''-Mrkonjić Grad
27. 10. 2008.
 Završen takmičarski dio 8. festivala pozorišta mladih RS ''Vlasenica 2008'' Po ocjeni žirija najbolja predstava Tetra ''Alter ego'' iz Mrkonjić Grada, dok su po ocjeni publike najbolji bili pozorišni amateri iz Zvornika.
Odlukom žirija 8. festivala pozorišta mladih RS ''Vlasenica 2008'' za nabolju predstava u cjelini proglašena je ostvarenje Teatra ''ALTER EGO'' iz Mrkonjić grada ''Jesi li to došo da me vidiš'', po tekstu Miodraga Mime Karadžića.  

Mrkonjićani su osvojili skoro sve vrijedne nagrade 8. festivala u Vlasenici: Nagrada ''Dalobor Ostojić'' za najboljeg glumca je pripala Nebojši Kalabi za ulogu Gorčila, a režiseru predstave Dubravki Nikolić je pripala nagrada za najbolju režiju, koja nosi ime Aleksandra Kipića, u znak sjećanja na tragično stradalog mladog režisera i glumca vlaseničkog teatra ''Hobi''.
Za najbolju glumicu 8. festivala žiri je proglasio Tanju Grahovac, za ulogu Grozdane u mrkonjićkoj predstavi, dok je nagrada ''Boško Nastić'' za scensku bravuru pripala Dušanu Biliću za ulogu Maksima u predstavi ''Jesi li to došo da me vidiš''.
 Pored glavnih nagrada žiri 8. gestivala pozorišta mladih je dodijelio nagrade za glumački potencijal Đorđu Deuriću( Pozorište mladih Zvornik) i Goranu Burazoru(Dramski studio ARTIS Kozarska Dubica), a stari pozorišnom stvaraocu Savi Škobiću iz Višegrada je pripala specijalna nagrada festivala za višegodišnji rad na scensko-izražajnoj formi.
Nagrada za scenografiju pripala je Dramskom studiju ''Artis'' Kozarska Dubica za scenografiju predstave ''Na pučini''.
U kategoriji predstava za djecu, a na 8. festivalu su izvedena četiri ostvarenja, nagrade su pripale Stefanu Ratkoviću(Višegrad) i Amaru Bešiću(Pozorišta''Ilvas'' Brčko).
Na kraju je progrlešena najbolja predstava po ocjeni publike koja je minulih pet dana pratila 8. festival pozorišta mladih RS ''Vlasenica 2008'', i na svojim ulaznicama upisivala ocjene od 1 do 5 na ulaznicama poslije svake predstave. Po ocjeni publike, sa prosječnom ocjenom 4,81-najbolja predstava je ''Eutanazija'' u izvođenju Pozorišta mladih iz Zvornika.
Organizacija festivala u Vlasenici je dobila visoku ocjenu, a posebna priznanja je dobilo 50 mladih volontera koji su u ime domaćina bili pri ruci svim gostima festivala, koji su bili prezadovoljni gostoprimstvom Vlaenice i ljubitelja pozorišta u ovom gradu.
-Vjerujem da će ovaj fistival podstaći Vlaseničane da obnove rad nekad poznatog Amaterskog pozorišta u ovom gradiću, koji je pedesetak godina poslije Drugog svjetskog rata bio poznat po pozorišnim amaterima i njihovim značajnim

(tekst preuzet sa www.jovanovici.objectis.net )

 
< Prethodno   Sledeće >