Turistička organizacija opštine Vlasenica - TOV na 41. sajmu turizma u Novom Sadu
Turisticka organizacija Vlasenice
EngleskiSrpski

1.jpg
Opština Vlasenica

TOV na 41. sajmu turizma u Novom Sadu
20. 10. 2008.

 U periodu od 09.-12.10.2008.godine Novi Sad je bio domaćin 41. Međunarodnog sajma turizma, na kojem je u zajedničkom nastupu sa Turističkom zajednicom Federacije BiH, učešće uzela i Turistička organizacija Republike Srpske.

Na Međunarodnom sajmu turizma ove godine predstavilo se 150 izlagača iz Srbije i regiona, a sajam je posjetilo preko 60.000 posjetilaca, čime je potvrđeno da ova manifestacija postaje pravi lider u promociji turizma regiona.

Izložbeni prostor TORS-a bio je jedan od najuređenijih i najposjećenijih; zabilježeno je ogromno interesovanje za turističke potencijale naše zemlje.

 Turističke potencijale svojih gradova i opština na štandu TORS-a predstavile su Turističke organizacije: Trebinja, Istočnog Sarajeva, Laktaša, Prijedora, Vlasenice, Banje Luke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Šamca.

Predstavljeni su nosioci banjskog, urbanog i etno turizma Republike Srpske kao i ponuda Nacionalnih parkova "Kozara" i Sutjeska".

Imajući u vidu predstojeću zimsku sezonu u kojoj se očekuje maksimalna popunjenost kapaciteta naših skijaških centara, zajedno sa TO Istočno Sarajevo, sajmu su prisustvovali predstavnici Hotela "Termag" i Apart-hotela "Vučko" na Jahorini kao i rukovodstvo Olimpijskog centra "Jahorina".

U okviru ovogodišnjeg sajma održane su mnoge konferencije za štampu i prezentacije kako zimskih centara, tako i ostalih turističkih atraktivnost Republike Srpske, o kojima je govorila direktorica Turističke organizacije Republike Srpske, gđa Gordana Skenderija.

Sajamski dani, takođe, su iskorišteni za uspostavljanje mnogobrojnih kontakata i ugovaranje saradnje između turoperatora, turističkih agencija i turističkih organizacija iz Srbije i okruženja.

Štand TORS-a posjetila je pomoćnik ministara za turizam u Vladi Republike Srpske, gđa Jadranka Stojanović.

Turistička organizacija Republike Srpske ove godine je sa sajma turizma u Novom Sadu donijela brojne nagrade od kojih je najvrijednija Velika nagrada "Dobar dizajn", i to za kulturu kreativnog nastupa. Ova nagrada se smatra za jednu od najprestižnijih nagrada u oblasti dizajna u Srbiji, a već 15 godina je dodjeljuje Privredna komora Vojvodine.

 

TORS je, takođe, za izložbeni prostor turističke ponude Bosne i Hercegovine (TORS i TZFBiH), dobio Diplomu sa velikom zlatnom medaljom.

Svakako se s ponosom trebaju spomenuti nagrade TO Trebinje -diploma sa zlatnom medaljom za nastup i prezentaciju promotivnog materijala, TO Bijeljina - nagrada "Dobar dizajn" za grafički dizajn propagandnog materijala, Hotel "Pirg" koji se nalazi u Etno-selu Stanišići proglašen je šampionom kvaliteta ugrupi srednje velikih hotela, a Apart-hotel Vučko sa Jahorine nagrađen je Velikom zlatnom medaljom.

 Turistička organizacija opštine Vlasenica je predstavila turističku ponudu našeg grada i opštine, stavljajući akcenat na predstojeću zimsku sezonu.Uz prospekt koji predstavlja ski centar „Igrišta“, veliku pažnju posjetilaca su privukli i brošura koja se odnosi na turističku ponudu regije Birač, kao i naši  materijali koji su predstavili potencijale za razvoj  lovnog i ribolovnog turizma u Vlasenici.

 Kao suizlagači na našem izložbenom prostoru učešće su uzeli i predstavnici a.d. „Igrišta“ iz Vlasenice.Kao preduzeće koje upravlja najvećim dijelom turističkih potencijala naše opštine, prvenstveno iz oblasti zimskog turizma, preduzeće a.d.“Igrišta“ se predstavilo sa efektnim i zapaženim propagandnim materijalom, koji se sastojao iz prospekta i DVD-propagandnog filma o kapacitetima kojim preduzeće upravlja.

 

Ostale fotografije možete pronaći unašoj FOTOGALERIJI

 
< Prethodno   Sledeće >