Turistička organizacija opštine Vlasenica - Festival pozorišta za mlade Republike Srpske
Turisticka organizacija Vlasenice
EngleskiSrpski

4.jpg
Opština Vlasenica

Festival pozorišta za mlade Republike Srpske
09. 10. 2008.

 POVRATAK MUZE TALIJE

Nakon dvadesetak godina Vlasenica će ponovo biti domaćin pozorišnim amaterima

 

Od sljedeće srijede 15. oktobra Vlasenica će biti domaćin Festivalu pozorišta Republike Srpske, na kojem će pozorišni amateri izvesti 14 najboljih svojih ostvarenja postavljenih na scenu tokom ove i prošle godine.

Na Festivalu pozorišta ''Vlasenica 2008'' će učestvovati pozorišta mladih i pozorišne grupe iz Istočnog Sarajeva, Zvornika, Višegrada, Kosovske Mitrovice, Brčkog, Banja Luke, Kozarske Dubice, Trebinja, Smedereva  i Beograda, a  u programu festivala, koji će trajati pet dana, će biti izvedene i 4 predstave za djecu.


 

Pokrovitelj pozorišnog festivala u Vlasenici su Ministarstvo za prosvjetu i kulturu i Ministarsvo za porodicu, omladinu i sport Vlade RS.

-Pozorišni festival  su podržali opština Vlasenica, hotel ''Panorama'', Centar za kulturu i Turistička organizacija opštine Vlasenica, a u njegovu organizaciju su se uključili Omladinski centar, Srednjoškolski centar ''Milorad Vlačić'' i Osnovna škola ''Vuk Karadžić'', tako da očekujem da će festival biti veoma dobro organizovan i posjećen od strane vlaseničke publike. Ovaj festival je tim značajniji za Vlasenicu jer se nakon  dvadesetak godina pozorište ponovo vraća u sredinu koja je nekad bila jedan od centara pozorišnog amaterizma u BiH i imala veoma kvalitetno amatersko pozorište-rekao nam je Novica Bogdanović iz Asocijacije omladinskih pozorišta RS i predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg festivala u Vlasenici.
 
 
< Prethodno   Sledeće >