Turistička organizacija opštine Vlasenica - Svjetski dan turizma u Vlasenici - 27.09.2008.
Turisticka organizacija Vlasenice
EngleskiSrpski

1.jpg
Opština Vlasenica

Svjetski dan turizma u Vlasenici - 27.09.2008.
29. 09. 2008.

 Povodom svjetskog dana turizma 27.09., u holu SŠC „Milorad Vlačić“ u Vlasenici odrzan je prigodan program u organizaciji Turističke organizacije opštine Vlasenica,  učenika i profesora Srednje turističke škole i rukovodstva Srednjoškolskog centra. Za tu priliku, prostor u kome se manifestacija održavala je bio ukusno aranžiran i dekorisan.Bilo je tu suvenira, predmeta kućne radinosti, tradicionalnih ručno izradjenih odjevnih predmeta, rukotvorina od drveta...Sve pohvale za prelijep enterijer zaslužuju učenici i profesori koji su sve to spremali danima prije same manifestacije.

Program je počeo pozdravnim govorima direktora SŠC “Milorad Vlačić“ i direktora Turističke organizacije, a načelnik opštine Vlasenica gospodin Dragomir Stupar je otvorio manifestaciju.

 

Učenici srednje turističke škole su predstavili turističke potencijale naše opštine, veoma efektnom  prezentacijom na srpskom, ruskom i engleskom jeziku. Nakon toga se prisutnim obratio direktor preduzeća „Igrišta“AD, gospodin Igor Vuković. On nas je, u kratkim crtama, upoznao sa planovima preduzeća formiranog nakon kupovine bivšeg društvenog preduzeća „Zvijezda“ od strane Vlade RS. Više od riječi je govorio kratki film kojim se predstavio i hotel „Panorama“ u okviru „Igrišta“AD, čije osoblje je spremilo neke od kulinarskih specijaliteta specijalno za ovu priliku.

 

Zatim je, u izvodjenju folklorne sekcije SPKD „Prosvjeta“, izveden program koji se sastojao od tradicionalnih narodnih igara sa naših prostora. To je bio pravi uvod u finale kviza znanja iz oblasti turizma i geografije. Dvije najuspješnije ekipe, od ukupno jedanaest prijavljenih ekipa sa po tri člana, u medjusobnom duelu odlučile su o pobjedniku. Pobijedila je ekipa sastavljena od učenika prvog razreda srednje turističke škole-turistički tehničari u sastavu : Boro Todorović, Nenad Stanković i Miroslav Đurić.

 

Na kraju je održan koktel za sve učesnike i goste. Imali smo priliku da uživamo u ukusnim specijalitetima majstora kuhinje iz hotela „Panorama“ i kuhinje SŠC „Milorad Vlačić“ kojom upravlja poznati kulinar Boro Trajčević, u Vlasenici mnogo poznatiji kao Boro kuvar. Gosti su imali priliku da obidju i pogledaju izložene eksponate kao i reklamni materijal, prospekte i brošure jednog dijela nosilaca turističke ponude u našem gradu.

 

Nadamo se da će ovogodišnja manifestacija poslužiti kao dobar temelj za  ubuduće s obzirom da je ovo prvi put da se u našem gradu obilježava Svjetski dan turizma na ovaj način.Potrudićemo se da od sledeće godine bude mnogo više učesnika, sadržaja i da ima barem regionalni karakter, a svi zajedno imamo priliku da aktivno učestvujemo u stvaranju jedne, nadamo se, tradicionalne manifestacije.

 

Fotografije sa ove manifestacije možete pogledati u našoj galeriji  >>>>

 
< Prethodno   Sledeće >