Turisticka organizacija Vlasenice
EngleskiSrpski

8.jpg
Opština Vlasenica

Omladinski međunarodni kamp
09. 09. 2008.
Organizator je Omladinski savjet Vlasenica, uz podršku GTZ, Green Visions, opštine Vlasenica, Ministarstva za sport i omladinu, Ministarstva trgovine i turizma i Turističke organizacije opštine Vlasenica.
Kamp se održava od 2007.godine - do 2009. na prostoru planine Javor – SRC „Igrišta“ a zatim  u Donjem Zalukoviku (omladinski hostel). Boravak u kampu je organizovan po smjenama, a aktivnosti su raznolike, od zabavnog do onih edukativnog karaktera.
Održava se u avgustu.
 

DETELJNIJE NA  www.youthcamp-vlasenica.ba


Omladinski kamp 2009.

U periodu od 18.07. do 07.08.2009. godine, u selu Donji Zalukovik - opština Vlasenica, održan je internacionalni omladinski radni kamp.Učestvovali su mladi iz Njemačke, Letonije i BiH a cilj ovog kampa je izgradnja prvog ekološkog kanalizacionog sistema u BiH.Sistem će služiti za potrebe Omladinskog hostela Stara škola Vlasenica. Ovaj ekološki prečišćivač poslužiće kao primjer očuvanja čovjekove sredine u ruralnim oblastima a može da se koristi i u urbanim sredinama.S obzirom da se radio o pionirskom poduhvatu za čitavu BiH, nadamo se da će se ova praksa proširiti i na mjesta gdje ne postoji gradski kanalizacioni sistem.

Projekat je podržan od Mercator Schtiftung Foundation iz Esena u Njemačkoj, od Vlade RS i Opštine Vlasenica.

Ceremonija otvaranja je održana 06. 08. u 15 časova a prisutan je bio i načelnik opštine Vlasenica Mladen Popović.