Turistička organizacija opštine Vlasenica - Omladinski međunarodni kamp
Turisticka organizacija Vlasenice
EngleskiSrpski

4.jpg
Opština Vlasenica

Omladinski međunarodni kamp
09. 09. 2008.
Organizator je Omladinski savjet Vlasenica, uz podršku GTZ, Green Visions, opštine Vlasenica, Ministarstva za sport i omladinu, Ministarstva trgovine i turizma i Turističke organizacije opštine Vlasenica.
Kamp se održava od 2007.godine - do 2009. na prostoru planine Javor – SRC „Igrišta“ a zatim  u Donjem Zalukoviku (omladinski hostel). Boravak u kampu je organizovan po smjenama, a aktivnosti su raznolike, od zabavnog do onih edukativnog karaktera.
Održava se u avgustu.
 

DETELJNIJE NA  www.youthcamp-vlasenica.ba


Omladinski kamp 2009.

U periodu od 18.07. do 07.08.2009. godine, u selu Donji Zalukovik - opština Vlasenica, održan je internacionalni omladinski radni kamp.Učestvovali su mladi iz Njemačke, Letonije i BiH a cilj ovog kampa je izgradnja prvog ekološkog kanalizacionog sistema u BiH.Sistem će služiti za potrebe Omladinskog hostela Stara škola Vlasenica. Ovaj ekološki prečišćivač poslužiće kao primjer očuvanja čovjekove sredine u ruralnim oblastima a može da se koristi i u urbanim sredinama.S obzirom da se radio o pionirskom poduhvatu za čitavu BiH, nadamo se da će se ova praksa proširiti i na mjesta gdje ne postoji gradski kanalizacioni sistem.

Projekat je podržan od Mercator Schtiftung Foundation iz Esena u Njemačkoj, od Vlade RS i Opštine Vlasenica.

Ceremonija otvaranja je održana 06. 08. u 15 časova a prisutan je bio i načelnik opštine Vlasenica Mladen Popović.