Turistička organizacija opštine Vlasenica - "Svjetski dan turizma" obilježen u Vlasenici
Turisticka organizacija Vlasenice
EngleskiSrpski

8.jpg
Opština Vlasenica

"Svjetski dan turizma" obilježen u Vlasenici
28. 09. 2009.
Turistička organizacija opštine Vlasenica je, u saradnji sa Srednjom turističkom školom iz Vlasenice,  2008. godine prvi put organizovala obilježavanje Svjetskog dana turizma (27.09.).Ovogodišnja manifestacija je održana  u hotelu "Panorama" u Vlasenici i po svemu predstavlja veliki "korak naprijed" u odnosu na prethodnu.
Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Vlasenica Mladen Popović, nakon čega je uslijedio zvanični dio programa u trajanju od oko 40 minuta.
Program su svojim nastupima otvorili i zatvorili članovi folklorne sekcije SPKD "Prosvjeta" iz Vlasenice.Učenici Srednje turističke škole su prezentovali turističke potencijale naše opštine a nagrađeni su i  najbolji u kvizu znanja iz oblasti turizma i geografije kao i učenik koji je napisao najbolji literarni sastav na temu "Turistička razglednica Vlasenice".Veliki aplauz su dobili i izvođači "Vlaseničkog prela" - scenski prikaz u kome su na duhovit način predstavljeni odnosi selo-grad.
Nakon zvaničnog dijela, posjetioci su imali priliku da uživaju u izložbi ručnih radova gdje su, osim naših sugrađanki, učešće uzele i članice Udruženja žena "Zora" iz Milića.Takođe, svi posjetioci su mogli da probaju proizvode koje su predstavili članovi Udruženja poljoprivrednika iz Vlasenice i pojedini ugostitelji i proizvođači hrane.Nastavnik likovne kulture iz Vlasenice Njegoš Arnaut je izložio svoje radove-slike a najveći izložbeni prostor je uredio Zvonko Bajagić iz Vlasenice.On je predstavio  kolekciju etno predmeta, starih oruđa i ručnih radova kakva se rijetko gdje može vidjeti.
Učešće je uzelo 25 izlagača.
 
< Prethodno   Sledeće >